Service og samferdsel

Service og samferdsel

Utdanningsprogrammet fører fram til yrker i et bredt spekter av servicebransjer, fra salg til transport. Nøkkelord: kunnskaper om lover og forskrifter, evne til å analysere kundenes behov, tradisjonelle og nye løsninger.

Service og samferdsel er utdanningsprogrammet for deg som vil ha en allsidig utdannelse du kan bruke i både private og offentlige bedrifter – eller til å starte opp noe helt for deg selv. Dersom du vil bli selger, butikkmedarbeider, vekter, kontormedarbeider, jobbe i hotell eller resepsjon, eller vil prøve deg som gründer i egen bedrift, er service og samferdsel et godt valg.

På Dalane videregående tilbyr vi Vg1 Service og samferdsel og Vg2 Salg, service og sikkerhet. Etter Vg2 kan du begynne i lære innen salgsfaget, sikkerhetsfaget eller kontor og administrasjon – eller du kan søke deg inn på påbygg. Dersom du ønsker å utdanne deg innen reiseliv, IKT-servicefag eller transport og logistikk, kan du søke Vg2-kurs på andre videregående skoler i fylket. Du kan likevel ta Vg1 her hos oss.

I både Vg1 og Vg2 har du fellesfagene norsk, engelsk og kroppsøving. I Vg1 har du i tillegg matematikk og naturfag, mens du har samfunnsfag i Vg2. Flest timer har du likevel i programfagene. Både i Vg1 og Vg2 lærer du om markedsføring og salg, økonomi og administrasjon, og sikkerhet og transport. I tillegg har du et fag som heter yrkesfaglig fordypning. Her får oppleve arbeidslivet på nært hold, gjennom utplassering i en bedrift. I Vg1 er du utplassert i en bedrift i noen uker, mens du i Vg2 er utplassert en av ukedagene gjennom hele skoleåret.

Du som velger service og samferdsel vil senere være bedriftens ansikt utad. Du bør derfor være høflig, utadvendt og serviceinnstilt, og du må like å ha med andre mennesker å gjøre. Du må også kunne vise respekt for ulike kulturer, tradisjoner og etiske normer.

Service og samferdsel – et smart valg!

Del denne artikkelen på: