PC-ordning 2016-2017

Informasjon om kjøp av PC skoleåret 2016-2017

PC-ordningen

Alle elever som begynner i Vg1 høsten 2016 får tilbud om å kjøpe subsidiert PC eller Mac.

Tilbudet gjelder kun Vg1-elever i offentlige skoler og kan bare benyttes første gang du er elev i Vg1.

Fylkestinget i Rogaland har vedtatt at alle elever som går i offentlige videregående skoler i Rogaland fylkeskommune (RFK), skal bruke bærbar datamaskin i læringsarbeidet sitt. Hvis du allerede har bærbar PC eller Mac, står du fritt til å bruke denne i læringsarbeidet ditt.

Viktig informasjon om Mac

Vi gjør oppmerksom på at det ved kjøp av Mac, kan tilkomme ekstrautgifter, da Dalane vgs bruker programmer som bare fungerer på Windows. Mac har mulighet for å kjøre Windows operativsystem i tillegg, men du må i så fall kjøpe lisens til Windows selv.

Dette gjelder programområdene TIP og service og samferdsel. Det er ikke umulig å bruke Mac dersom du skal gå på et av disse programmene, men vi vil allikevel anbefale å kjøpe PC.

Dersom du skal gå på programområdet elektro kan du få problemer med programvare dersom du har Mac, selv med Windows operativsystem. Du må derfor ha PC, dersom du skal gå på elektro.

«Billig-PCer»

Ulike elektronikkforhandlere har de siste årene kommet med tilbud på maskiner som koster rundt 2000 kroner, eller der omkring. Disse maskinene er ikke gode nok for å bruke til skolearbeid.

Chromebook

Vi anbefaler ikke Chromebook på skolen, ettersom de ikke er forenelige med programvare vi bruker, og gir eleven problemer ved gjennomføring av eksamen.

Spesifikasjoner for PC-er som skal brukes i skolesammenheng

Alle datamaskiner du kan kjøpe gjennom fylkeskommunen sin PC-ordning er gode nok. Velger du allikevel å kjøpe en PC utenom denne ordningen, må du passe på at den oppfyller følgende minstekrav:

Prosessor: Intel Core i5 eller lignende.

Operativsystem: Windows 10 64 bits

Ram: 4 GB

Harddisk: 128 GB minimum

For å få vite mer, klikk deg inn på nettsidene til Rogaland Fylkeskommune.