Helse og oppvekst

Vg1 Helse- og oppvekstfag er for deg som ønsker å jobbe med mennesker i forskjellige aldersgrupper og livssituasjoner. Du bør være omsorgsfull, flink til å kommunisere og god til å samhandle med andre.

Utdanningsprogrammet fører fram til yrker hvor egne holdninger, kunnskaper om helsefremmende arbeid, livsstilssykdommer, arbeidsmiljø og kulturforskjeller er viktig. I flere yrker kreves det politattest.

Undervisningen kombinerer teori og praksis. Gruppearbeid er en mye brukt arbeidsmetode i fagene, fordi evne til å kommunisere og samhandle med andre er et viktig formål med opplæringen.

På Vg1 og Vg2 har du obligatoriske praksisperioder, hvor du gis en unik mulighet til å få innblikk i ulike yrker i helsesektoren. Du kan selv komme med ønsker om praksisplass, men det er skolen som etter en helhetlig vurdering plasserer elevene i praksis. Det er ikke garantert at du får praksisplass i din hjemkommune. Du må selv ordne skyss til og fra praksisstedet.

Ved Dalane videregående skole kan du velge å gå videre på Vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfag, eller Vg2 Helsearbeiderfag, etter Vg1. På Vg2 Helsearbeiderfag kan inntil fire elever få muligheten til å tilbringe halve skoleåret ved Den Norske Skolen Costa Blanca i Spania.

Etter endt Vg2 velger noen elever påbygging til generell studiekompetanse, mens mange går ut i lære for å oppnå fagbrev.

Kristin Svendsen

Avdelingsleder