Besøk av barnebokillustratør

Inger Lise Belsvik

Dalane videregående skole har i dag hatt besøk av illustratør Inger Lise Belsvik.

Hun reiser rundt i fylket i forbindelse med litteraturprosjektet Hele Rogaland leser. I år var det boka Sov søtt, herr Spiss, av forfatter Erna Osland og illustratøren som var vår gjest, som fikk flest stemmer i avstemningen over hvilken bok som skulle leses i år. 30 000 gratiseksemplarer er delt ut til bibliotekene i fylket. Først hadde hun norsktimen i 2HOBA, som hadde fått besøk av de største barna i Raketten barnehage, og deretter var hun hos AOI. Hun fortalte fra boka, tegnet, lot barnehagebarna fargelegge Herr Spiss, som de kunne klippe ut etterpå og lage sprellemann av. Hun hadde også en samtale med elevene i 2HOBA om det å presentere bøker for barn. Et kjekt, interessant og nyttig besøk.